Fajter

TV Glas

KADA NEĆE DRŽAVA, HOĆE ONLAJN NARODNA KUHINJA: ‘OBROK ZA PORODICU’ od Novog Sada do Beograda…

Autor: Glas javnosti

Fejsbuk grupa “Obrok za porodicu” pomaže ugroženim porodicama u Beogradu: samohranim majkama, porodicama sa mnogo dece, sa bolesnom decom, a sa malim prihodima…

Počeli su pre oko 13 meseci, nakon što je istoimena Fejsbuk grupa inicirala ovakve aktivnosti u Novom Sadu. Pomažu oko 50 najugroženijih porodica u Beogradu koje posećuju svakih pet do deset dana. Tom prilikom uručuju im pakete sa hranom i sredstvima za higijenu. Ponekad, ukoliko je u zimskim mesecima nekoj porodici neophodno, obezbede i neko grejno telo ili ogrev.

Sva pomoć obezbeđena je tako što je donose donatori – humani građani koji žele da pomognu, kaže za Glas javnosti Mirjana Čarapić iz beogradske Fejsbuk grupe “Obrok za porodicu”. Humani ljudi okupljeni u ovoj grupi, koju vodi Vojka Vojkić, sve rade dobrovoljno, volonterski, bez ikakve naknade, ulažući i svoja sredstva. Pozivaju i druge da im se pridruže.

Ekipa “Glasa javnosti” posetila je zajedno sa volonterkama beogradske Fejsbuk grupe “Obrok za porodicu” petočlanu porodicu Jovanović kojoj pomažu oko osam meseci. Lidija Jovanović ističe da im ta pomoć mnogo znači jer žive samo od plate njenog supruga koji je zaposlen u javnom komunalnom preduzeću. Ona se, kaže, bori sa teškom bolešću, zbog koje ne može da radi, a i dvoje od njihovo troje dece je bolesno.

(Glas javnosti)SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.

Povezane vesti