Fajter

Zanimljivosti

ZAVIRITE NA OSTRVA BLUDA: Misterija italijanskih letovališta koja rasplamsava strasti (VIDEO)

Autor: Glas Javnosti

Prelepa, divlja i vrela - i to ne samo zbog visoke temperature i konstantnih vulkanskih erupcija. Veruje se da ostrva Stromboli i Filikudi u blizini obale Sicilije imaju magične, afrodizijačke moći za one koji traže ili žele da povrate ekstazu strasnih noći.

Lokalci kažu da su ova ostrva, koja često nazivaju "atolima plodnosti" postala mesto hodočašća zbog svoje sposobnosti da podignu libido. Takođe se tvrdi, iako niko ne zna zašto, da priroda ostrva podstiče parove da eksperimentišu u spavaćoj sobi.

Foto: Wikipedija

Stromboli, jedan od najaktivnijih vulkana na svetu, navodno je najveći afrodizijak. Erupcije su česte, svakih 15ak minuta, sa gustim dimom i podrhtavanjem tla.

 

- Ovo je vrlo senzualno mesto, ostrvo vatre i strasti. Osećate konstantne vibracije u svom telu svaki put kada vrh eksplodira. Imate utisak kao da vulkan eksplodira u vašem telu. To je moćna, afrodizijačka sila - rekla je CNN-u Marija Puglisi, prodavačica vina. - Vulkan je živ i kriv što uzbuđuje ljude. On je jedan bezobrazan dečko - dodala je.

Jedinstveni mirisi ostrva takođe su "krivci" za zagrejanost ljudi. Na ostrvu raste neobična biljka za koju se tvrdi da ispušta hipnotišući miris noću koji pojačava seksualnu želju i pomaže parovima da začnu.

- To je cestrum nocturnum i njegovi zelenkasto-beli cvetovi cvetaju tek kad sunce zađe. Tada počinje magija. Zovemo je Noćna gospa ili Noćna lepotica. Njen miris je toliko snažan i intenzivan da izaziva prijatnu vrtoglavicu i traje do prvih jutarnjih sati. Većina kuća je gaji na tremu ili ispred ulaznih vrata -, rekla je Luisa Paduano, vlasnica lokalnog restorana.

Foto: Instagram/Printscreen

 

Lokalci kažu da Filikudi ima praiskonsku atmosferu koja budi čula i zadovoljstvo, a starije žene na ostrvu su poznate po svojim napicima plodnosti.

- Ovo je ostrvo gde ćete pronaći ljubav ili gde je tražite - kaže Enco Anastasi, iz hotela La Kana.

Jedna od najpopularnijih morskih pećina je Pećina ljubavnika. Prema legendi, ako muškarac i žena uđu u pećinu, požuda će ophrvati i iz pećine će izaći njih troje - muškarac, žena i beba.

- To je misterija, postoji nešto u pećini što uzburkava hormone i ljudi postanu slepi od želje - kaže Nino Terano iz ronilačkog centra Delfini koji često turiste vodi da obrok od sirovih morskih ježeva - moćan afrodizijak, koje služi na grliovanom parčetu hleba.

(Glas javnosti)

 SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.

Povezane vesti