Fajter

Makedonija

FALI NAM 50.000 TONA PŠENICE: Verujem u PODRŠKU Srbije

Ministar poljoprivede Severne Makedonije Ljupčo Nikolovski najavio je da će u utorak u Beogradu sa srpskim kolegom razgovarati o isporuci žita iz Srbije njegovoj zemlji.

Nikolovski je rekao da od susreta sa srpskim ministrom poljoprivede Branislavom Nedimovićem očekuje da Srbija još jednom potvrdi da će Severnoj Makedoniji isporučiti potrebne količine pšenice i kukuruza za mlinsku industriju.

Kako je precizirao u  Severnoj Makedoniji će do žetve biti potrebno oko 50.000 tona pšenice.

"U utorak ću se sastati u Beogradu sa srpskim ministrom poljoprivrede. Nadam se da ćemo se dogovoriti oko dinamike isporuke potrebnih količina žita. Verujem da će sa srpske strane biti potvrđena podrška i solidarnost. Predsednik (Srbije Aleksandar) Vučić je potvrdio, a razgovarao sam i sa ministrom Nedimovićem. Verujem da će sve ići u pravcu olakšavanja omogućavanja količina koje su nam potrebne do žetve", rekao je Nikolovski.

Vlada Severne Makedonije je produžila do 15. aprila zabranu izvoza pšenice, ječma, kukuruza, pšeničnog brašna, semena suncokreta i suncokretovog ulja, koja je doneta 11. marta.

"Produženjem roka, na predlog Ministarstva privrede i uz konsultacije sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, biće onemogućen izvoz ovih proizvoda kako bi se sprečila šteta koja bi mogla nastati na domaćem tržištu", navodi se u saopštenju sa sednice vlade Dimitra Kovačevskog, prenosi N1.SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.

Povezane vesti