Fajter

ОСНИВАЧИ

Пројекат су идејно, организационо и финасијски покренуле и подржавају бројне организације припадника нашег народа који живе у матици и у расејању.
Основни мотив који их је окупио око Пројекта је вера да на овај начин својим знањем, искуством и утицајем могу помоћи отаџбини. Полазећи од чињенице да борба за демократију, односно за претварање Србије у правно, социјално и економски уређену државу никада не престаје, они су спремни да томе дају свој допринос. Оснивачи замишљају будућност Србије као земље која баштини своју славну прошлост и традицију, као и државу која без предрасуда усваја све оно напредно и паметно што долази из света. То се не може постићи без слободних, храбрих и професоналних медија који су једина делотворна одбрана од пљачкаша, медиокритета, незналица и глупака који су преплавили друштвену и политичку сцену Србије.
Полазећи од тога да слободу морамо чувати пре свега од нас самих, оснивачи су као принцип Пројекта самостални изабрали да се неће мешати у уређивачку политику медија групације.