Fajter

Vesti

U čast prokupca d 10. do 15. oktobra niz manifestacija u gradovima Srbije

Autor: Agroinfo.rs

Međunarodni Dan prokupca, najvažnije autohtone sorte vinove loze u Srbiji, ove godine će biti obeležen od 10. do 15. oktobra nizom manifestacija u gradovima Srbije, kao i velikom kampanjom na društvenim mrežama.

Ova manifestacija utemeljena je pre pet godina sa ciljem da prokupac postane prva sorta sa područja ovog dela Evrope koja ima svoj međunarodni dan.

Događaj počinje Karavanom prokupca, zahvaljujući kom će po prvi put festival prokupca pored Beograda stići i u Aleksandrovac i Kragujevac. U hotelu Kragujevac, 10. oktobra će biti održana izložba vina od prokupca, sa akcentom na vinarije iz Šumadije i okolnih vinogorja, kao i radionica o šumadijskim vinima. Izložba vina biće održana i dan kasnije u Aleksandrovcu, na platou ispred Muzeja vinarstva, kao i radionica o identitetu župskog prokupca.

U hotelu Radisson Collection u Beogradu 13. oktobra biće održana konferencija OKUSI RAZLIKU, OKUSI PROKUPAC na kojoj će domaći i međunarodni vinski stručnjaci govoriti o vinima od ove značajne sorte.

Na sam Dan prokupca, 14. oktobra, u Hali 5 Beogradskog sajma biće održan Prokupac Show, uz izložbu najboljih vina od prokupca i koncert vasil Hadžimanov benda.

Cela nedelja od 12. do 18. oktobra biće posvećena promociji prokupca u trgovinskim i ugostiteljskim objektima širom Srbije – barovima, restoranima i vinotekama.

Organizatori manifestacije su Vinska kultura, vinski magazin Vino & Fino i portal Vinopedia.rs, ove godine uz podršku USAID-ovog Projekta za konkurentnu privredu.

agrosmart.netSKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.

Povezane vesti