Fajter

Hronika

SUDIJA IZ LAZAREVCA I NJEN MUŽ OSUĐENI ZA UZIMENJE MITA: Pet godina zatvora zbog 2.000 evra, a uz kaznu sledi i ovo

Autor: Glas javnosti

Beogradski Apelacioni sud pravosnažno je osudio na pet godina zatvora sudiju Osnovnog suda u Lazarevcu Svetlanu Stojanović zbog primanja mita od 2.000 evra, a njenog supruga Miroljuba Stojanovića koji joj je u tome pomogao na četiri i po godine zatvora.

Stojanovićevoj je oduzeta imovinska korist stečena krivičnim delom od 2.000 evra i izrečena i mera zabrane obavljanja poslova u pravosuđu od pet godina.

Apelacioni sud odbio je kao neosnovane sve žalbe, čime je potvrđena prvostepena presuda Specijalnog suda u Beogradu iz februara prošle godine.

Svetlana Stojanović je osuđena jer je “8. novembra 2018. godine kao sudija Osnovnog suda u Lazarevcu posredno zahtevala i primila novčani iznos od R. M, da bi kao predsednik veća u postupku protiv V.M. optuženog za krijumčarenje ljudi”.

To je uradila u cilju donošenja povoljnije odluke za okrivljenog u ponovljenom postupku, a suprug joj je pomogao da dođe do novca, dovevši u kuću R. M. gde mu je objašnjeno da za uslugu sudije treba da im preda 2.000 evra.

Pošto je R.M. otiđao po novac  i ponovo došao u kuću okrivljenih, predao je 2.000 evra Stojanoviću, Miroljub je prema presudi, novac prebrojao i stavio ga u džep, podseća Blic.

A pomenuti novac  pronađen prilikom pretresa stana policajaca Službe za borbu protiv organizovanog kriminala.

 (Glas javnosti)SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.

Povezane vesti