Fajter

Hronika

PONOVLJEN POSTUPAK: Branioci u slučaju Olivera Ivanovića ulažu žalbu

Autor: Glas javnosti

Predmet u slučaju ubistva Olivera Ivanovića biće vraćen na ponovni postupak i odlučivanje, prema odluci Apelacionog suda u Prištini nakon što su branioci uložili žalbu na Rešenje kojim se odbija zahtev za odbacivanje optužnice i prigovor na dokaze.

Prema rečima advokata Jovane Filipović, koja je branilac Silvane Arsović, Rešenje prvostepenog suda je ukinuto jer ne postoji osnovana sumnja da je osumnjičena učinila delo koje joj se stavlja na teret.

Filipovićeva je naglasila da je rešenje ukinuto i zbog toga što optužnica nije ispitana, odnosno nije navedena radnja okrivljenih, vreme kada su navodno izvršili krivična dela, kao ni objekat kojim su izvršili delo, a na koje činjenice je ukazano u dosadašnjem toku postupka.

Takođe, navedeno je da optužnica nije jasna i da je kontradiktorna naročito u delu koji se odnosi na kvalifikaciju krivičnih dela - organizovana kriminalna grupa, teško ubistvo i pomaganje u izvršenju krivičnog dela teškog ubistva i da se po takvoj optužnici ne može postupati.

Zbog pomaganja u ubistvu Olivera Ivanovića dosad je uhapšeno šest osoba.

(Glas javnosti/Kurir)SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.

Povezane vesti