Fajter

Bosna i Hercegovina

Клеветвит: Прозивао усташку багру на Твитеру, па осуђен због клевете

Бивши заменик министра одбране БиХ Емир Суљагић прва је особа у Босни и Херцеговини осуђена због клевете на Твитеру.

Суљагић је прва особа у БиХ која је осуђена због клевете на друштвеним мрежама - у његовом слуачају по тужби несуђеног конзула БиХ у Чикагу Ивана Шушњара. Суљагић је Шушњара назвао "усташом", "расистом" и "расистичким смећем" у периоду док је још била актуелна прича о именовању новог конзула БиХ у Чикагу.

"Поредио ме је, на пример, с чуварем логора у Дретељу, Диланом Руфом убицом америчке младости, називао расистичким смећем и тако даље. Логично је да сам морао да га тужим. Такав наратив прелази све границе допустивог и важно је да се такав јавни дискурс унутар бх. друштва, а који Суљагић жели увести као стандард заустави", рекао је тим поводом Шушњар и најавио подношење кривичне пријаве Тужилаштву БиХ против Суљагића за кривично дело несавесног обављања посла, будући да га је оклеветао са позиције заменика министра одбране.

Суљагић, са своје стране, каже да је реч о покушају ХЏ-а и њихових јуришника да ућутка Грађански савез (ГС) и њега лично.

"Наиме, мржња према ономе у шта верујем и мени је у задњих неколико месеци прешла у хистерију на порталу чији је власник провинцијски националиста из Посушја, јер смо јасно и гласно против такозване треће изборне јединице и супремације стотињак хиљада гласача ХЏ-а", рекао је Суљагић. 

 

(Фајтер.рс/klix.ba)SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.

Povezane vesti