Fajter

Politika

РОБЕРТ ЧОБАН: "Према мојим изворим, извесно је да ће Синиша Мали остати градоначелник Београда"

Autor: Фајтер / Н1 / од 13.12.2017.

Председник Колор прес групе Роберт Чобан каже да је, према његовим изворима, врло је извесно да ће (Синиша) Мали остати градоначелник, и после ових избора.

Опозиција, нема јасну визију, а бивши градоначелник Драган Ђилас делује као да није довољно јасан у ономе што говори - можда може да уједини опозицију, али само на кратко, сматра Чобан.
Коментаришући, у Прелиставању штампе на телевизији Н1, наслов да Ђилас очекује подршку опозиције, цитирао је Дражу Петровића, који је у једном интервјуу рекао да је опозиција успела да смучи својим бирачима тему политике. Додаје да нису сами искључиво криви за то, да су имали "помоћ" власти и медија блиских властима, али истиче то да нико од опозиционара нема неку јасну визију. Чобан каже да не види никакву нит ни у чему.

Констатује да опозиција никад није имала "овако љутог и намазаног противника". Пратим опозициону сцену од деведесетих, и многи други су много више грешили, Милошевић је много више грешио, а сада имају стварно опасног противника, навео је.

Ипак, сматра да би опозиција имала шансе, да има неку јасну визију и да јасно виде шта је проблем овог друштва и како би га променили. "Али, кад неко од њих мало узлети, онда падне, већ прави компромисе с влашћу, онда се већ посвађа с петнаест својих сарадника", наводи.

Упитан по чему Београђани памте Драган Ђиласа, каже да га се, колико чује, сећају по доста добром, као што Новобеограђани позитивно коментаришу Александра Шапића. Али, пред крај његовог мандата се десило да уђе у ковитлац таблоида и да видимо 50 страна на којима је свашта изнесено, подсећа.

Сматра да Ђилас делује као да је непрекидно у неком грчу, и да није опуштен и довољно јасан око тога што говори. Нисам сигуран да у овој констелацији односа, са овим вођама опозиције, то може да да резултате, истакао је.

Говорећи о томе да ли он може да буде неко ко ће да уједини опозицију, каже да можда и може, али на кратко и у предизборном периоду, али да не види људски потенцијал да то дуготрајно буде, у континуитету, нека јача снага.



SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.





Povezane vesti