Fajter

Politika

Раскол унутар групе "Против диктатуре"

Autor: Фајтер/Агенције од 04.05. 2017.

На велику жалост, морамо да потврдимо да је дошло до раздора унутар групе "Против диктатуре", наводи се у данашњем саопштењу ове групе.

Како се објашњава у саопштењу, "тензије између две струје, оних који су хтели да протест усредсреде превасходно против система који омогућава диктатуру и оних који би да покушају да искористе утицај и у социо-економској сфери, кулминирале су на састанку на ком је гласовима већине подржан став да се држимо превасходно борбе против диктатуре".

"Жао нам је што су наши саборци, чији лични ставови нису подржани, одлучили да се одвоје. Желимо им срећу у борби за социо-економске реформе и надамо се да ћемо моћи опет да сарађујемо у борби против диктатуре, која је повод ових протеста", истиче се у саопштењу.

Према саопштењу, "група 'Против диктатуре' је и пре разилажења била за обуставу свакодневних шетњи, али идеја није могла да се изведе услед жеље људи који су били на улицама да са протестима наставимо".

"Ми желимо да имамо контакте са синдикатима", напомиње се у саопштењу групе, чији представници мисле да "кључ успеха лежи у повезивању свих организација и институција које не желе да сарађују са диктаторским режимом и изборе се заједно за опстанак демократије".

"Немамо намеру да пружимо подршку ниједном политичару или странци, јер је овај покрет усмерен ка систему, а не појединцима из политичке елите", наводи се у саопштењу групе, која на захтевима ради са тимом стручњака.

"Крајњи циљ јесте остварење захтева како не би сва моћ била у рукама једног човека. Али много важније од тога јесте сама борба за њихово испуњење која треба да поруши мит о оваквом режиму и његовој идеологији и скрене пажњу на стварне услове и потребе", истиче се у саопштењу групе "Против диктатуре", која поручује да неће одустати.



SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.





Povezane vesti