Fajter

Politika

Дачић: Српски кокус креће у дипломатску офанзиву у Вашингтону

Autor: Фајтер/Агенције од 10. 05. 2017.

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић изјавио је да Србија мора да буде више присутна у САД и да успостави интензивнију сарадњу са председником Доналдом Трампом, а да је једини начин да се то оствари преко српског кокуса у Конгресу.

"Доста смо губили дипломатске битке, време је да почнемо да побеђујемо", навео је Дачић  наглашавајући да се мора сарађивати и са председничком администрацијом и са Стејт департментом.

Како наводи лист, српски кокус "креће у дипломатску офанзиву у Вашингтону" са својих 26 чланова.

Из владе Србије поручују да Министарство спољних послова ужурбано ради на томе да амерички сенатори и конгресмени који ће се у Вашингтону борити за српске интересе што пре крену у акцију.

Обновљени састав српског кокуса у Вашингтону, на чијем челу су се до сада налазили републиканац Тед По и демократа Емануел Кливер, добиће задатак да јача економску сарадњу САД и Србије, привлачи нове инвестиције пре свега у области пољопривреде и енергетике, али и да се бави горућим политичким питањима попут статуса Косова, процесуирања ратних злочинаца са Рамушем Харадинајем на челу и трговине органима на Косову и Метохији, наводе београдски медији.



SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.





Povezane vesti