Fajter

Politika

БАЛША БОЖОВИЋ: "Буџет града Београда није за грађане, већ за Синишу Малог и Горана Весића; То није буџет, то је виц, највећа пљачка до сада"

Autor: Фајтер / Бета.рс / 21.12.2017.

Одборник Демократске странке у Скупштини града Београда Балша Божовић критиковао је данас предложени градски буџет за 2018. годину, рекавши да Београд из буџет метар пластичне јелке на Тргу Републике плаћа 5.500 евра.

"Један метар пластичне јелке 5.500. Оваква корупција и пљачка говори о томе да је ово искључиво буџет за оне који су у врху градске власти", рекао је Божовић новинарима у Скупштини града.

Истакао је да буџет за 2018. годину није буџет за грађане Београда, већ за оне који су на власти градоначелника Синишу Малог и градског менаџера Горана Весића.

Божовић је казао да је јелка у Риму три пута јефтинија од јелке у Београду. "Шта вам то говори? Ја не знам када ће бити доста за оне који свакоденвено пљачкају грађане који не могу деци да обезбеде квалитетну исхрану и услове школовања", казао је Божовић.

Он је упитао "где ми то живимо", рекавши да један ватромет кошта 235.000 евра.

"Каква је ово земља и какав је ово град? Када више немате да деци обезбедите бесплатне уџбенике за основну школу, а имате један метар пластичне јелке од 5.500 евра. Па са ким се они шале? Ово је виц, ово није буџет, ово је пљачка незапамћена до сада", казао је Божовић.

Навео је да од предложеног буџета нема драматичнијег, јер у њему нема грађанки и грађана, нема деце, нема пензионера, као ни оних којима је помоћ најпотребнија.

"Све је надувано и испројектовано тако да искључиво зарађују они", рекао је Божовић и додао да док родитељи немају да купе воће деци и да им обезбеде квалитетну исхрану, град Београд с друге стране обезбеђује концерт Аце Лукаса од 50.000 евра за Нову годину.

"Немогуће је да је са 1,8 милиона динара јарбол од 120 метара у међувремену поскупео и вреди 1,9 милиона динара по једном метру", рекао је Божовић.

Градоначелник Београда Синиша Мали је у међувремену изјавио да ће уговор за новогодишњу јелку бити раскинут.



SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.





Povezane vesti